Transitie jeugdzorg

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de gehele jeugdzorg voor kinderen, jongeren en hun opvoeders (Transitie Jeugdzorg, www.rijksoverheid.nl/jeugdzorg).

Dit houdt in dat de psychiatrische/psychotherapie hulpverlening niet meer door de ziektekostenverzekeraar vergoed wordt, maar dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is.

Sinds 1 januari 2015 hebben het Rijk, de Provincie en zorgverzekeraars de verantwoordelijkheid voor de jeugdhulp en onderdelen van AWBZ-zorg overgedragen aan de gemeenten. De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk vormen samen de regio Hart van Brabant. Deze gemeenten hebben gezamenlijk de inkoop van de jeugdhulp georganiseerd. Deze negen gemeenten en de zorgaanbieders die zijn betrokken bij de zorg voor jeugd, werken samen hard aan een adequater jeugdstelsel. Ze zoeken elkaar op, ontwikkelen nieuwe initiatieven en onderzoeken hoe het efficiënter kan. Het gezin en de eigen kracht komen weer centraal te staan.

Binnen het Lindehuys is mevr. M.M.P. Vioen-Kolsteren als behandelaar voor kinderen en jeugdigen betrokken bij deze procedure. Indien u meer informatie wenst kunt u terecht op de website http://www.jeugdhulphvb.nl of u kunt contact opnemen met bovengenoemde behandelaar.